ВАЖЛИВО!

ІНФОГРАФІКА

Дорожня карта для людей, переміщених в межах країни (доповнена по всій Україні)

ДОВІДНИК
демобілізованого учасника антитерористичної операції

 

>

   
25.02.2019

В Центральному районі 31-річна жінка відмовилася від новонародженого сина через його хворобу та відсутність належних умов проживання

В Центральному районі Миколаєва 31-річна жінка написала офіційну відмові від новонародженого хворого хлопчика, який відноситься до групи летального розвитку. Жінка народила у травні 2018 року, одразу зазначила, що не в змозі надати відповідний догляд за дитиною у зв’язку з захворюванням сина та відсутністю належного рівня умов проживання. Дитину було влаштовано до Миколаївського обласного Будинку дитини, терміном на шість місяців.

Після вміщення хлопчика до до Миколаївського обласного Будинку дитини жінці було роз’яснено, що відповідно ст. 219 Сімейного кодексу України їй необхідно створити умови для повернення дитини з закладу, а в разі необґрунтованої відмови забрати сина в зазначений строк, та відмова від участі у вихованні та утриманні без поважних причин, адміністрація Миколаївського обласного Будинку дитини буде клопотати перед службою у справах дітей адміністрації Центрального району стосовно позбавлення її батьківських прав відносно дитини.

За весь час перебування дитини в закладі мати навідалася лише раз, цікавилась станом здоров’я свого сина. До служби у справах дітей адміністрації Центрального району стосовно повернення сина жінка не зверталася.

У лютому цього року жінка написала заяву, в якій зазначила, що згодна з позбавленням її батьківських прав відносно її сина за неможливісті здійснювати догляд за ним через його хворобу та відсутність належних умов для проживання дитини.

Служба у справах дітей адміністрації Центрального району